FANDOM


Das Jüngste Gericht (Memling).jpg

Sudnji dan je nečiji loš trip opstao hiljadama godina na sramotu ljudske vrste.

Sudnji dan, ona kako ga shvatas hrišćanstvo, su poslednji dani svođenja računa, kada će Bog suditi celom svetu za njihove grehe, i poslati po zasluzi sve homoseksualce i ateiste pravo u pakao. Sudnji dan je deo celokupne hrišćanske eshatologije koja će se završiti ili u potpunom uništenju Zemlje, ili totalnim mirom na Zemlji (izgleda da vernici imaju poteškoće da se slože tome šta će se zapravo desiti, posebno na zemaljskom svetu.)

Koncept konačnog suda svim ljudi nije jedinstven samo za hrišćanstvo, mada je njegova verzija jedinstvena. Zoroastrizam, religija starija od hrišćanstva nekih 400-600 godina stariji od hrišćanstva, i islam, oko 600 godina mlađi, imaju prilično slične koncepte, koji se verovatno povezani. Opšti koncept sudnjegdana pre nego što Zemlja budeuništena samože pronaći u nekim starogrčkim i afričkim religijama, kao i nekoliko primera iz Indije i Kine.

Vidi još Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki